Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2009 14:04 - Деветосептемврийски парадокси
Автор: democrat Категория: Политика   
Прочетен: 1627 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.09.2009 14:24


БСП празнуват, Станишев предлага от парламентарната трибуна минута мълчание за жертвите от репресиите през 20. век, ДПС искат да бъде определен ден за почитане на загиналите при режимите на комунизъм и фашизъм.

Това са основните водещи заглавия в медиите днес. Наистина парадоксални.

Защо 9 септември продължава да бъде отбелязван с венци, почести и тържества, след като има действащ Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, в който се осъждат действията на БКП?

Станишев пък предложи от трибуната на Народното събрание депутатите да почетат с минута мълчание жертвите от репресиите през 20-ти век. Като се има предвид, че преди пленарното заседание е посетил митинг-поклонение, организирано от партията му. Дейностите по отбелязването на "празника" ще продължат и на тържествен концерт по-късно днес. Защо, пак питам аз? Посмешище!

Отбелязвам, че депутатите почетоха с минута мълчание и жертвите при трагедията в Охрид, което им прави чест. Мир.

Друго, излязло от устата на Станишев днес - датата 9 септември разделя българското общество като историческа оценка. Е! Страхотна констатация. Защо тогава още издигат в култ този ден?!

Друго случило се в парламента днес - от ДПС са предложили 23 август да бъде ден за оказване на почит към паметта на загиналите от режимите на "фашизма" и комунизма. Пак питам, отново със "защо" - защо това движение не вземе да се измести от сцената. Да падне, да рухне. Защо? Не е възможно да няма начин, просто не може. А относно предложението им - добре, съгласен съм с него, но защо те трябва да го внесат? Може би със своята противозаконност и противоречаща на Конституцията същност оказват по-голям респект върху депутатите, смятам.


Между другото - "Синята коалиция" излезе с декларация, която можете да прочетете тук.

Хроника на събитията в Народното събрание от днес - тук и тук.


image
Дали има пиано вкъщи? Много добре борави с парламентарните уреди, личи си добрата подготовка. / Снимка: архив БГНЕС


Тагове:   ДПС,   век,   минута,   Станишев,   определи,


Гласувай:
2



1. mamkamu - +
09.09.2009 14:18
Уместно предложение на ДПС, но нека първо се разберем имало ли е въобще фашизъм в България или просто авторитарно управление на царя!
цитирай
2. democrat - +
09.09.2009 14:23
Да, предложението е уместно, но не трябва да произтича от ДПС. Просто не трябва.
Именно - в България е никога е нямало фашизъм, просто управлението на царя е авторитарно. Поставих кавички на думата "фашизъм" в текста, за да става ясно от пръв поглед.
цитирай
3. анонимен - Докато лудите се наумуват,
09.09.2009 16:35
кой на Бузлуджа, кой другаде , " умните " в Парламента спокойно си лудуват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: democrat
Категория: Политика
Прочетен: 32828
Постинги: 15
Коментари: 35
Гласове: 109
Архив