Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2009 19:19 - Фандъкова ще офандъки столицата
Автор: democrat Категория: Политика   
Прочетен: 871 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.10.2009 15:11


image

Почти решено - просветният министър Фанкъкова е кандидатът на ГЕРБ за частичните местни избори в София. Леле-мале!

Каква Фандъкова бе, байо. Преминала през всички етапи на образователната система - преподавател, училищен директор, зам.-кмет с образователен ресор, министър, макар и за кратко. Биографията й е кратка. Но какво разбира тя от общинска политика и местно самоуправление?! От вчера е в пералнята с включена центрофуга, вместо торба с моркови, Бойко ще хвърли кметския стол във Фандъковия двор.

Твърда позиция - сините трябва да обявят собствена номинация за столичен кмет. Пример за икономист, човек-теоретик на общинска политика - е Мартин Заимов. Пробван е, не мога да разбера защо не му бе гласувано нужното доверие. Сигурен съм, че би го оправдал. Но съм сигурен, че щеше да победи на предишните редовни местни избори в столицата, когато бе кандидат на "Десен алианс за София - ДСБ и СДС", ако Бойко не се бе включил в "играта". Разбираемо е - всеки ако бъде показван ежедневно по всички национални телевизии, бъде първа новина в пресата и радиото, ако ежедневно "бие" първи копки и открива детски градини, то тогава политическата му победа е сигурна. Бойко е медиен продукт, пример за напълно успешна PR реализация.

Друго - хората обичат да бъдат лъгани. Съвсем сериозно. Няма ли доза лъжа - да си броят стотина гласа от твърдите избиратели. Все още чакаме три магистрали, чакаме европейска инфраструктура. Чакаме реален бюджет, чакаме си обратно и 13-те хил. лева от самолетен билет за Масларова. И реформите чакаме.

Пак към темата за Фандъкова. Какво направи тя по време на краткото си министерстване? Май се пусна по инерцията на жълтуркото Вълчев. Фанкъкова нито възложи да бъде изработена стратегия за дългосрочното развитие на образователната ни система, нито промълви дума за бъдещето на бъдещето (така наричат участниците в образователната система). Голяма част от обществото си чака и реформите, както написах и по-горе. Най-нужни са в системите на образованието и здравеопазването. При нито едно не се наблюдава тласък.

И тъмна, и прашна, и мръсна, и страшна...


Тагове:   Фандъкова,


Гласувай:
5



1. анонимен - ми като има идиоти да гласуват
13.10.2009 14:07
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: democrat
Категория: Политика
Прочетен: 32755
Постинги: 15
Коментари: 35
Гласове: 109
Архив